Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το αγαπημένο γαρύφαλλο, που βάζουμε σε μπακλαβάδες και γλυκά είναι το μπουμπούκι του φυτού Eugenia caryophyllata ή αλλιώς της αειθαλούς γαρυφαλλιάς, ένα δέντρο που συγγενεύει με τον ευκάλυπτο και το βρίσκουμε κυρίως στην Ινδονησία, τη Μαδαγασκάρη και την Ζανζιβάρη. Είναι γνωστό ακόμα ως μοσχοκάρφι ή καρυόφυλλο. Μαζεύουν τα μπουμπούκια μόλις πάρουν ένα βαθύ ροζ χρώμα, λίγο πριν ανοίξουν, και τα αποξηραίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου