Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το Κάρυ δεν είναι ενα μπαχαρικό, αλλά μείγμα πολλών μπαχαρικων. Στην Ινδιά μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 60.

Το κίτρινο χρώμα του το οφείλει στην χρυσόριζα (κουρκουμά). Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου